Här finns ett antal recept på hur du kan tillaga den fantastiska svamp som växer hos oss!
Fler tillagnings tips finns här!
Smaklig spis!
3 tomater
3 scharlotten lökar
3 vitlökar
1 kvist plockad och grovhackad citrontimjan
2 hela kvistar rosmarin
500g Lions Mane
1 tsk dijonsenap
2 dl grädde
2 ägg
Plocka eller tärna svampen och stek länge tills den får färg.
Lägg i lök & vitlök, fortsätt stek i ett par minuter.
Lägg i örterna och fortsätt stek i ett par minuter.
I med hackade tomater och dijonsenap, smaka av med salt och peppar.
Häll i ägg och grädde.
Servera med tagliatelle och mycket parmesan.
400g färsk Lions Mane
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor en halv röd chili
4 tofsar granskott eller 2 msk granskottsolja
20g parmesanost smör olivolja ärtskott solrosskott
4-5 kvistar färsk backtimjan
Finhacka scharlottenlök, vitlök, chili, timjan och granskott.
Värm pannan och häll i olivolja.
Stek svampen tills den fått en gyllenbrun färg.
Tillsätt smör och de hackade ingredienserna och stek under omrörning i en minut.
Servera med riven parmesan och garnera med ärt- & solrosskott.
Svampbuljong (2 liter)
300g färsk svamp (valfri sort)
2 gula lökar
2 morötter
150g rotselleri
3 vitlöksklyftor
5dl vitt vin
1 knippe backtimjan
2 lagerblad
2,5 liter vatten
Skala och tärna lök, vitlök, selleri och morötter.
Stek hård i olja tills det får färg.
Tillsätt det vita vinet och koka i ca 3min. Häll på vattnet och reducera till ca 2 liter. För bästa resultat, låt stå ett dygn i kyl.
Risotto (4 port)
4dl Avorio ris
3 scharlotten lökar
2 klyftor vitlök
100g parmesanost
100g smör
300g färsk Lions Mane
300g färsk Shiitake
en halv röd chili en nypa timjan en halv pressad citron
2 msk olivolja
Smaka av med salt och peppar
Koka upp och sila svampbuljongen.
Hacka löken och stek tillsammans med riset i olivolja.
Rör i buljongen 2dl i taget och låt reducera. Upprepa tills riset är mjukt.
Tillsätt smör och parmesan, rör om till krämig konsistens.
Stek svampen i smör, chili, timjan och vitlök och toppa risotton med.
Garnera gärna med Microgreens.
Copyright © 2020 Growhub Ekonomisk Förening 769638-8193