Growhub

GrowhubGrowhubGrowhub
  • Hem
  • PÅGÅENDE PROJEKT
    • Röstångahälsan
  • Nätverket
  • MAT
    • Mycogreens
    • Igelkottstaggsvamp
    • Recept
    • Microgreens
  • Kurser
    • Svampintensiven
  • Kontakt
  • More
    • Hem
    • PÅGÅENDE PROJEKT
      • Röstångahälsan
    • Nätverket
    • MAT
      • Mycogreens
      • Igelkottstaggsvamp
      • Recept
      • Microgreens
    • Kurser
      • Svampintensiven
    • Kontakt

Growhub

GrowhubGrowhubGrowhub
  • Hem
  • PÅGÅENDE PROJEKT
    • Röstångahälsan
  • Nätverket
  • MAT
    • Mycogreens
    • Igelkottstaggsvamp
    • Recept
    • Microgreens
  • Kurser
    • Svampintensiven
  • Kontakt

Recept

Här finns ett antal recept på hur du kan tillaga den fantastiska svamp som växer hos oss!


Fler tillagnings tips finns här!


Smaklig spis!

Pasta på Lionsmane

4 Portioner

3 tomater 

3 scharlotten lökar 

3 vitlökar 

1 kvist plockad och grovhackad citrontimjan 

2 hela kvistar rosmarin 

500g Lions Mane 

1 tsk dijonsenap 

2 dl grädde 

2 ägg  


Plocka eller tärna svampen och stek länge tills den får färg. 


Lägg i lök & vitlök, fortsätt stek i ett par minuter. 


Lägg i örterna och fortsätt stek i ett par minuter. 


I med hackade tomater och dijonsenap, smaka av med salt och peppar. 


Häll i ägg och grädde. 


Servera med tagliatelle och mycket parmesan. 

Förrätt på Lions Mane och Microgreens

4 Portioner

400g färsk Lions Mane 

2 scharlottenlökar 

2 vitlöksklyftor en halv röd chili 

4 tofsar granskott eller 2 msk granskottsolja 

20g parmesanost smör olivolja ärtskott solrosskott 

4-5 kvistar färsk backtimjan   


Finhacka scharlottenlök, vitlök, chili, timjan och granskott. 


Värm pannan och häll i olivolja. 


Stek svampen tills den fått en gyllenbrun färg. 


Tillsätt smör och de hackade ingredienserna och stek under omrörning i en minut. 


Servera med riven parmesan och garnera med ärt- & solrosskott.

Svamprisotto på Shiitake & Lions Mane

4 Portioner

Svampbuljong (2 liter)  

300g färsk svamp (valfri sort) 

2 gula lökar 

2 morötter 

150g rotselleri 

3 vitlöksklyftor 

5dl vitt vin 

1 knippe backtimjan 

2 lagerblad 

2,5 liter vatten  


Skala och tärna lök, vitlök, selleri och morötter. 


Stek hård i olja tills det får färg. 


Tillsätt det vita vinet och koka i ca 3min. Häll på vattnet och reducera till ca 2 liter. För bästa resultat, låt stå ett dygn i kyl.   


Risotto (4 port)  

4dl Avorio ris 

3 scharlotten lökar 

2 klyftor vitlök 

100g parmesanost 

100g smör 

300g färsk Lions Mane 

300g färsk Shiitake 

en halv röd chili en nypa timjan en halv pressad citron 

2 msk olivolja 

Smaka av med salt och peppar  


Koka upp och sila svampbuljongen. 


Hacka löken och stek tillsammans med riset i olivolja. 

Rör i buljongen 2dl i taget och låt reducera. Upprepa tills riset är mjukt. 


Tillsätt smör och parmesan, rör om till krämig konsistens. 


Stek svampen i smör, chili, timjan och vitlök och toppa risotton med. 


Garnera gärna med Microgreens.

Copyright © 2020 Growhub Ekonomisk Förening 769638-8193